Wat heb je nodig voor het opzetten van een website?

Wat heb je nodig voor het opzetten van een website?

Hallo daar! Dus, je wilt een website maken? Leuk! Maar voordat je in de wereld van het internet duikt, zijn er een paar dingen die je moet weten. Wat heb je nodig voor het opzetten van een website? We gaan je laten zien wat je allemaal nodig hebt om je eigen stukje internet te creëren.

Domeinnaam: Je adres op het internet

Een domeinnaam is als het adres van je huis, maar dan voor je website. Het is wat mensen intikken in hun browser om jouw website te vinden. Denk goed na over een pakkende, makkelijk te onthouden naam die bij je website past. Bijvoorbeeld: www.joliedesign.nl.  

De voorbeelden van bedrijven waar je een domeinnaam kan registeren Mijndomein of Transip.

Webhosting: Je stukje grond op het internet

Nu je een adres hebt, heb je een plek nodig om je websitebestanden op te slaan. Dit heet webhosting. Vergelijk het met een stukje grond waarop je huis (je website) zal staan. Kies een betrouwbare hostingprovider om ervoor te zorgen dat je website altijd bereikbaar is.

Ook dit is mogelijk bij Mijndomein of Transip.

Websitebouwer: Het gereedschap om je huis te bouwen

Je hebt gereedschap nodig om je huis (je website) te bouwen. Gelukkig hoef je geen timmerman te zijn. Er zijn veel websitebouwers beschikbaar, zoals WordPress. Deze tool helpt je om je website te ontwerpen en inhoud toe te voegen zonder dat je hoeft te programmeren. Jolie design helpt je graag om alles op maat te maken.

Design: De look en feel van je website

Wist je dat? 94% van de bezoekers besluit om op je website te blijven of verlaten doormiddel van het design. Niemand houdt van een rommelige of lelijke website. Jolie design kan samen met jou een design maken wat bij jou website past.

SEO: Gevonden worden op Google

Wil je dat mensen je website kunnen vinden als ze naar iets zoeken? Dan moet je nadenken over SEO. Gebruik relevante zoekwoorden en zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines zoals Google.

Laat de wereld kennismaken met je website

Nadat de website online staat en klaar is, is het tijd om je website te publiceren. Deel de link met vrienden, familie, en op sociale media om bezoekers aan te trekken. Maak daarnaast ook gebruik van SEO en SEA.

Onderhoud: Houd je website up-to-date

Een website is als een tuin; je moet hem onderhouden. Zorg ervoor dat je inhoud up-to-date is en los eventuele problemen snel op.

Gefeliciteerd! Je weet nu, Wat heb je nodig voor het opzetten van een website? Als je het zelf gaat doen kan even duren, maar Joliedesign helpt jou graag om een geweldige website te bouwen. Neem hier contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Let’s create together!

Wij bedenken creatieve designs voor grote en kleine merken. Dat doen we niet alleen, maar samen met jou. Jij en jouw bedrijf zijn het uitgangspunt, daar borduren wij op verder. Benieuwd wat we voor jouw bedrijf/merk kunnen betekenen? We maken graag kennis met je.

Afspraak maken

Instagram

Learn more about our happy brand
Op Instagram delen we projecten en nieuwtjes.