Kies de juiste kleuren voor de website.

Kies de juiste kleuren voor de website.

Dus, je wilt een leuke website maken, maar je hebt geen idee welke kleuren je moet kiezen. Geen zorgen, we gaan je helpen! Als reclamebureau zijn we hier dagelijks met bezig. Hier is een eenvoudige gids kies de juiste kleuren voor de website om je te helpen.

Voel de kleuren vibe.

Elke kleur roept gevoelens op. Rood is spannend, blauw is chill. Bedenk welke vibe je wilt. Een spa-website? Ga voor kalme kleuren zoals groen of blauw. Een actief merk? Misschien knalt geel of oranje! Daarom hebben we oranje ook toegepast bij de website van The Traveling kid.

Blijf in de kleurenlijn.

Houd het simpel. Kies 2-4 hoofdkleuren en gebruik die overal. Achtergrond, tekst, knoppen alles in dezelfde kleurenfamilie. Dat ziet er niet alleen goed uit, het helpt mensen ook om makkelijk rond te kijken.

Kleuren voor iedereen.

Niet iedereen ziet kleuren op dezelfde manier. Sommige mensen zijn kleurenblind. Zorg voor genoeg contrast. Dat is niet alleen behulpzaam voor kleurenblinde mensen, maar maakt het voor iedereen makkelijker om te lezen.

Check de wereldkaart van kleuren.

Wist je dat? Kleuren hebben verschillende betekenissen in verschillende landen. Dus als je wereldwijd gaat, let op! Wat goed is in één land, kan ergens anders raar overkomen.

Probeer en kijkt wat werkt.

Doe simpelweg een test. Probeer een paar kleurencombo's en kijk wat mensen leuk vinden. Misschien klikken ze meer op een knop als die knalrood is dan babyblauw. Testen is de sleutel!

Samenvatting

In het kort, kleur is belangrijk voor de website, en het doet meer dan er alleen maar mooi uitzien. Denk na over welke sfeer je wilt, houd het simpel, denk aan iedereen, check de wereldkaart van kleuren en test gewoon wat uit. Wil je graag advies? neem dan contact met ons op.

Let’s create together!

Wij bedenken creatieve designs voor grote en kleine merken. Dat doen we niet alleen, maar samen met jou. Jij en jouw bedrijf zijn het uitgangspunt, daar borduren wij op verder. Benieuwd wat we voor jouw bedrijf/merk kunnen betekenen? We maken graag kennis met je.

Afspraak maken

Instagram

Learn more about our happy brand
Op Instagram delen we projecten en nieuwtjes.