Gebruiksvriendelijke website maken wat moet je doen?

Gebruiksvriendelijke website wat moet je doen?

Gebruiksvriendelijke website maken wat met je doen? Dat gaan we in deze blog uitleggen. In de digitale wereld van vandaag is een gebruiksvriendelijke website essentieel voor het aantrekken en behouden van bezoekers. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw website toegankelijk is voor een breed publiek? 

Gebruiksvriendelijke website maak het simpel

Jip en Janneke taal betekent niet dat je de diepte en complexiteit van je boodschap moet opofferen. Het betekent eerder dat je ingewikkelde zinnen en vakjargon vermijdt. Gebruik woorden die iedereen begrijpt. Vermijd insider-taal die alleen begrijpelijk is voor mensen met specifieke kennis. Maak het simpel, maar niet simpeler dan nodig.

Denk aan je doelgroep

Voordat je begint met het ontwerpen van je gebruiksvriendelijke website, is het belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Als je weet wie je bezoekers zijn, kun je je content en navigatie aanpassen aan hun behoeften en verwachtingen. Probeer je in te leven in de bezoeker en bedenk welke informatie zij zoeken en op welke manier zij het liefst aangesproken worden.

Een duidelijke navigatie voor een gebruiksvriendelijke website

Niemand houdt van verdwalen op een website. Zorg voor een duidelijke en intuïtieve navigatie, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Gebruik eenvoudige leidraad en logische categorieën. Denk eraan dat de gemiddelde gebruiker niet de tijd heeft (of neemt) om uit te vogelen hoe jouw gebruiksvriendelijke website werkt.

Design is belangrijk, maar overdrijf niet

Een aantrekkelijk design is belangrijk, maar overdrijf niet. Vermijd te veel toeters en bellen die afleiden van de kernboodschap. Zorg voor een schone en overzichtelijke lay-out. Gebruik herkenbare iconen en afbeeldingen die de boodschap ondersteunen, maar houd het eenvoudig voor een gebruiksvriendelijke website.

Call to action

Als je formulieren op je gebruiksvriendelijke website hebt, houd ze dan kort en vriendelijk. Leg duidelijk uit waarom je bepaalde informatie nodig hebt en hoe het de bezoeker ten goede komt. Vermijd onnodige velden en maak gebruik van begrijpelijke labels. En vergeet niet om een duidelijke call-to-action toe te voegen, zodat de bezoeker weet wat er van hen verwacht wordt.

Testen en aanpassen

De sleutel tot een gebruiksvriendelijke website is continu verbeteren. Monitor het gedrag van je bezoekers, verzamel feedback en blijf testen. Analyseer waar bezoekers vastlopen of afhaken en pas je website dienovereenkomstig aan. Een website is nooit af het is een voortdurende evolutie.

Samenvatting gebruiksvriendelijke website

Met deze eenvoudige stappen maak je een gebruiksvriendelijke website. die voor iedere bezoeker een prettige ervaring biedt. Een toegankelijke website is de sleutel tot tevreden gebruikers en klanten. Dus, houd het simpel, maak het duidelijk en laat je bezoekers genieten van een vlekkeloze online ervaring. Klik hier en we helpen je er graag bij.

Let’s create together!

Wij bedenken creatieve designs voor grote en kleine merken. Dat doen we niet alleen, maar samen met jou. Jij en jouw bedrijf zijn het uitgangspunt, daar borduren wij op verder. Benieuwd wat we voor jouw bedrijf/merk kunnen betekenen? We maken graag kennis met je.

Afspraak maken

Instagram

Learn more about our happy brand
Op Instagram delen we projecten en nieuwtjes.