Dit is belangrijk bij het ontwerpen van een logo

Dit is belangrijk bij het ontwerpen van een logo

Welkom, logo-liefhebbers! Vandaag gaan we een geheim delen, maar niet zomaar een geheim. Het recept dit is belangrijk bij het ontwerpen van een logo, dat zowel leuk als professioneel is. Dus haal je aantekeningen tevoorschijn en laten we beginnen met het mengen van de juiste ingrediënten voor jouw droomlogo. 

Een snufje eenvoud bij het ontwerpen van een logo

Vergeet niet dat eenvoud de koning van alle smaken is! Houd het simpel en elegant. Een logo dat te druk is, zorgt voor een chaotische smaak. Kies liever voor een vleugje eenvoud dat de boodschap van je merk helder en duidelijk overbrengt.

Een vleugje kleur in het logo

Kleuren zijn als de specerijen van je logo. Ze voegen smaak toe aan je ontwerp en beïnvloeden de stemming van je publiek. Kies je kleurenpalet met zorg, zoals een sommelier die de juiste wijn bij het juiste gerecht kiest. Blijf consequent en vermijd een mengelmoes van kleuren die je logo als een bonte salade laat smaken.

De juiste lettertypen in het logo

Lettertypen zijn als de perfecte kruidenmix die je gerecht tot leven brengt. Kies lettertypen die passen bij de stijl en persoonlijkheid van je merk. Als je een formeel bedrijf hebt, is het geen goed idee om met een handgeschreven font te spelen. Kies een leesbaar lettertype dat je logo een professionele uitstraling geeft.

Een verrassend element in het logo

Elk gerecht heeft dat ene verrassende ingrediënt dat de smaakpapillen prikkelt. Voor je logo, denk aan een slim symbool of een subtiele boodschap die je publiek betovert. Maar wees voorzichtig met het gebruik ervan, net zoals te veel chilipoeder je mond in vuur en vlam kan zetten, kan een overdaad aan verrassende elementen je logo verwarrend maken.

Een logo moet multifunctioneel zijn

Zorg ervoor dat het logo multifunctioneel is, zodat het op verschillende formaten duidelijk blijft. Of het nu op een visitekaartje, een website of een reclamebord wordt gebruikt, het logo moet altijd herkenbaar zijn. Een logo dat niet schaalbaar is, kan leiden tot verwarring en verlies van merkidentiteit.

Bon Appétit

Met deze geheime ingrediënten en het juiste recept ben je nu klaar om je logo te bereiden. Mix plezier met professionaliteit en je krijgt een perfect logo dat jouw merk op de kaart zet! Wij helpen jullie hier graag bij om een culinaire logo avontuur aan te gaan.

Let’s create together!

Wij bedenken creatieve designs voor grote en kleine merken. Dat doen we niet alleen, maar samen met jou. Jij en jouw bedrijf zijn het uitgangspunt, daar borduren wij op verder. Benieuwd wat we voor jouw bedrijf/merk kunnen betekenen? We maken graag kennis met je.

Afspraak maken

Instagram

Learn more about our happy brand
Op Instagram delen we projecten en nieuwtjes.