Bedrijfsnaam bedenken in drie stappen.

Bedrijfsnaam bedenken in drie stappen.

Een bedrijfsnaam bedenken is een belangrijke stap bij het starten van een bedrijf. Een goede bedrijfsnaam moet niet alleen pakkend en memorabel zijn, maar ook relevant voor de aard van je bedrijf. Hier zijn die stappen die je kunt volgen bij het bedenken van de juiste bedrijfsnaam:

Wat is het doel van je bedrijf?

Begin met het identificeren van het kernaspect van je bedrijf. Wat maakt je bedrijf uniek? Wat wil je uitstralen? Door het doel van je bedrijf duidelijk te begrijpen, kun je gerichter brainstormen over een bedrijfsnaam die past bij je visie en waarden.

Speel met taal en creatieve combinaties.

Gebruik de lijst met sleutelwoorden als inspiratie en begin met het spelen met taal. Experimenteer met verschillende lettercombinaties, afkortingen, samenvoegingen van woorden of zelfs het gebruik van buitenlandse talen. Wees creatief en probeer verschillende variaties uit.

Controleer de beschikbaarheid en test de bedrijfsnaam.

Voordat je te veel gehecht raakt aan een naam, controleer de beschikbaarheid ervan. Zorg ervoor dat de bedrijfsnaam nog niet wordt gebruikt door een ander bedrijf en controleer de beschikbaarheid van de bijbehorende domeinnaam. Daarnaast kun je de potentiële naam testen bij vrienden, familie of potentiële klanten om te zien hoe goed deze wordt ontvangen en onthouden.

Het bedenken van de juiste bedrijfsnaam kan wat tijd en brainstorming vergen, maar het is een cruciale investering in de branding en positionering van je bedrijf. Neem de tijd om zorgvuldig een bedrijfsnaam te kiezen die past bij je merkidentiteit en aantrekkelijk is voor je doelgroep.

Let’s create together!

Wij bedenken creatieve designs voor grote en kleine merken. Dat doen we niet alleen, maar samen met jou. Jij en jouw bedrijf zijn het uitgangspunt, daar borduren wij op verder. Benieuwd wat we voor jouw bedrijf/merk kunnen betekenen? We maken graag kennis met je.

Afspraak maken

Instagram

Learn more about our happy brand
Op Instagram delen we projecten en nieuwtjes.